Удължаване на срок за Областен етап и сливане на 2-и и 3-...

Турнир по Минифутбол за момичета V-XII клас в Разград

Споделете

Отборът на момичетата от Основно училище „Васил Априлов“ в Исперих завоюва първото място и шампионската купа в осмомартенския турнир по минифутбол. При девойките шампионки станаха състезателките на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.

В надпреварата, организирана за 15-ти пореден път от Регионалното управление на образованието, Областния съвет на БФС, Областния клуб „Спорт в училище“, със съдействието на Министерството на младежта и спорта и Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) участваха 18 отбора от област Разград. Футболни умения на терена в двудневната надпревара показаха пет ученически отбора на девойки от осми до 12-ти клас и 13 отбора на ученички от пети до седми клас.

На второ място при момичетата се класираха състезателките на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Завет, а двете трети места си поделиха отборите на Основно училище „И.С.Тургенев“ в Разград и СУ „Христо Ботев“ в Кубрат.

При девойките на второ място останаха футболистките на Професионалната гимназия по облекло в Разград. Трети се класираха отборите на Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии и на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие в Лозница.

Освен купи и медали за призьорите, отборите получиха и по една футболна топка. Връчени бяха и индивидуални награди за най-полезни играчи. Титлата „Мис на турнира“ спечели Симона Петрова, ученичка в 12 клас в Езиковата гимназия. Наградите на победителите от името на организаторите бяха връчени от Николай Миланов, старши експерт по физическо възпитание и спорт, и Динчер Къров, председател на Областния съвет на БФС.

Миланов поздрави участничките в турнира, посветен на Международния ден на жената, като отбеляза, че много от тях са показали завидни футболни умения, на някои от които дори момчетата биха могли да завидят.

/ДВ/

Източник – БТА


Добавено на 09.03.2023