Удължаване на срок за Областен етап и сливане на 2-и и 3-...

„Ученици мерят сили в 8 спортни дисциплини“

Споделете

На 28.03, БАСУ гостува в предаването Христо Ботев на БНР.

Състезанията създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортносъстезателна дейност, както и възможности за определяне на училищни отбори за участие в международни състезания – Световни ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

„Ученическите игри 2023“ са основна изява в областта на ученическия спорт. Провеждат се ежегодно в три възрастови групи: 5 – 7 клас, 8 – 10 клас, 11 – 12 клас. Учениците се състезават в 8 вида спорт: баскетбол, хандбал, футбол, волейбол, лека атлетика, тенис на маса, бадминтон и шахмат.

„Има много общини, които помагат по всякакъв начин за провеждането на областните етапи на  „Ученическите игри“ – там, където няма членове на клубове на асоциацията. За съжаление има и общини, които пречат за провеждането на тези състезания“, посочва Николай Миланов.

Прочетете повече и чуйте разговора на Николай Миланов, от БАСУ, с журналистката Христина Симеонова, от програма „Христо Ботев“ на БНР, тук: https://bnr.bg/hristobotev/post/101799953


Добавено на 03.04.2023