Удължаване на срок за Областен етап и сливане на 2-и и 3-...

„Бързи, Смели, Сръчни“ за най-малките ученици в Разград

Споделете

При изключителен интерес, оспорвани битки, незабравими емоции и масово участие премина областното състезание „Бързи, смели, сръчни“ за ученици от 1 – 2 клас и 3 – 4 клас проведено в гр. Разград веднага след Великденските празници. В него взеха участие общо 14 отбора от цялата област / 6 от 1 – 2 клас и 8 от 3 – 4 клас/ с над 200 участници. Инициативата се реализира за четвърти път, след три годишно прекъсване по обясними причини за целия ни ученически спорт от ОК „Спорт в училище – Разград“ с партньорството на СКЛА „Лудогорец“ – Разград, РУО – Разград и много учители по ФВС от областния град, като финансирането е от БАСУ след защитената целева програма пред ММС.

Учениците се състезаваха едновременно по две подредени трасета с много и разнообразни препятствия, включващи елементи и упражнения от изучаваното учебно съдържание по физическо възпитание и спорт в съответните класове, като на края трябваше да подредят с букви и изпишат мотото на състезанието „Бързи, смели, сръчни“. Много от момичетата и момчетата демонстрираха завидни умения в бързината, сръчността и технически изпълнения, някои не успяваха да се представят добре, но най-важното е, че се възстанови една чудесна инициатива именно за най-малките ученици от началния етап, за които няма предвидени състезания в ученическите игри.

При 1-2 клас на първо място се класира отборът от НУ „В. Левски“ – Лозница, втори е ОУ „В. Априлов“ – Исперих, а трети – символичните домакини от ОУ „В. Левски“ – Разград. При 3-4 клас първото място завоюва ОУ „В. Левски“ – Разград, втори е отборът от СУ „Хр. Ботев“ – Разград, а трети – ОУ „В. Априлов“ – Исперих.

За класиралите се отбори до трето място бяха осигурени купи, за учителите индивидуални награди, а за всички участници лакомства от „Млин – 97“ АД – Разград, като наградите бяха връчени от Милена Стоянова – председател на ОК „Спорт в училище – Разград“ и Николай Миланов – ст. експерт в РУО – Разград и член на УС на БАСУ.


Добавено на 19.04.2023