Удължаване на срок за Областен етап и сливане на 2-и и 3-...

Близо 50% повече финансиране за Ученически игри 2023-2024

Споделете
Министър Илиев (снимка на БТА)

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди Правила за организиране и провеждане на Ученически игри за ученици от V до ХІІ клас през учебната 2023/2024 г. и финансов план за тяхното осигуряване със средства в размер на 1 084 730 лева. С увеличаването на средствата от предстоящата учебна година учениците от ХІ и ХІІ клас ще могат да участват и да се състезават и в индивидуалните спортове, а не само в колективни.

За реализиране на Ученическите игри за учениците от V до ХІІ клас през учебната 2023/2024 г. от бюджетите на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката са осигурени общо 1 521 610 лева, което е почти 50% повече от предоставените средства за изминалата учебна година. Предприетите действия са част от активностите по изпълнението на един от водещите приоритети за екипа на министър Илиев за насърчаването на масовия спорт.

С цел повишаване качеството на провеждане на ученическите игри Министерството на младежта и спорта увеличи с 30% средствата за хонорари на главното ръководство, съдиите, длъжностните и медицинските лица, обслужващи състезанията. Осигурени са също допълнителни средствата за организационни разходи, в т.ч. за командировъчни за съдийските състави и за лицата, осъществяващи организационна дейност при подготовка и провеждане на състезанията. 

С финансовите планове, утвърдени от министъра на младежта и спорта и министъра на образованието и науката, са осигурени повече средствата за храна и пансионат на участниците във финалните състезания, като увеличението е съответно от 20 лева на 40 лева и от 60 лева на 80 лева.

Източник на цитирания текст: БНТ

Прочетете повече на:

https://bnr.bg/post/101878234/ministar-iliev-uvelichi-parite-za-uchenicheskite-igri


Добавено на 16.09.2023