Удължаване на срок за Областен етап и сливане на 2-и и 3-...

Плакети от ММС и купи от БАСУ за медалистите от Световните ученически игри

Споделете

В знак на признание, Министерството на младежта и спорта, в лицето на зам.-министър проф. Даниела Дашева, и БАСУ съвместно наградиха учениците извоювали медали на Световните летни ученически игри в Рио де Жанейро. Следва съобщение от страницата на ММС.

С титли в дългия и тройния скок в надпреварите при юношите до 18 г. триумфира Лъчезар Вълчев, възпитаник на НПТГ „Шандор Петьофи“ – гр. Разград. При девойките в същата възрастова група ученичките от МГ „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна добавиха още пет медала. Елеонора Бочева спечели сребърен медал на 800 м и бронзов на 400 м. Деница Узунова завърши втора на троен скок, а Николина Радева извоюва бронзовите отличия в тласкането на гюле и хвърляне на диск.

„Поздравявам екипа на Българската асоциация спорт за учащи за положените усилия в годините за развитието на ученическия спорт. Имаме много добри постижения и резултатите на отличените днес го доказват. Пожелавам Ви още много успехи“, каза зам.-министърът на младежта и спорта.

Проф. Дашева подчерта, че развитието на ученическия спорт е сред приоритетите на ММС. В този контекст бе утвърдена новата програма „Спортен час“ за учебната 2024/2025 година, насочена към децата от детските градини, учениците от 1 до 12 клас и студентите, с основна цел насърчаване към здравословна физическа активност и занимания със спорт.


Добавено на 06.03.2024